Het ISIS gedaan

De baanbrekende postmetal-groep ISIS houdt het voor bekeken, dat kondigen de heren aan op hun website.

“ISIS has reached an end.” Zo begint de aankondiging op de blog van de Amerikaanse band. Simpel, maar efficiënt: het is gedaan. De reden van de split is volgens hen ook vrij simpel uit te leggen, “ISIS has done everything we wanted to do, said everything we wanted to say.” Geen persoonlijke spanningen of artistieke onenigheden, de heren willen gewoonweg stoppen op hun hoogtepunt, waardig sterven dus. Dat hoogtepunt heet Wavering Radiant en verscheen vorig jaar.

ISIS werd opgericht in 1997 en debuteerde in 2000 met Celestial, een door Neurosis en Cave In geïnspireerde hardcore metal-plaat. Op hun tweede langspeler Oceanic evolueerde hun geluid in de richting van postmetal. Na Oceanic perfectioneerden ze hun geluid op Panopticon, In The Absence of Truth en Wavering Radiant. Die laatste plaat wordt dus hun coda.

ISIS treedt de allerlaatste keer op in Montréal op 23 juni. Toeval of niet, Montréal was ook waar de groep de eerste keer optrad.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content