Herlees de liveblog van Rock Werchter dag 2

© Koen Keppens

Blur en Kings of Leon waren mooie afsluiters van de tweede festivaldag. Herlees de liveblog.

Lees de concertverslagen van onze journalisten ter plaatse. Met uitgebreide beeldverslagen van rockfotograaf Koen Keppens.

** Lees hier nog de recensies van Richard Hawley, C2C en Phoenix. Bekijk ook de optredens van C2C, Major Lazor en Richard Hawley.

23u15: Ben Howard begint eraan in The Barn. Straks krijgen we nog een optreden van Blur en van Boys Noize.

21u50: Er is zonet gemeld dat een 14-jarige jongen een hartaanval heeft gekregen op de festivalweide van Rock Werchter. Hij werd ter plekke gereanimeerd en vervolgens afgevoerd naar het Leuvense UZ Gasthuisberg. Zijn toestand zou in eerste instantie gestabiliseerd zijn, maar het is onduidelijk hoe het nu nog met hem is.

21u45: Zo dadelijk beginnen Kings of Leon en Vitalic aan hun set. Om 23u15 wordt ook Ben Howard verwacht.

** Lees hier het verslag van Major Lazor****

20u: Op de Main Stage begint Phoenix eraan, in Klub C C2C

18.00u Het publiek in Klub C is helemaal klaar voor de denderende dancehallbeats van Major Lazer.

** Bekijk de beelden van het maffe spektakelstuk van Ke$ha **

** Lees het concertverslag van Lianne La Havas **De ravissante La Havas bracht in The Barn alles wat een namiddag nodig heeft. Bekijk ook het optreden door de lens van Koen Keppens.

16.55u Uit het land van de knäckebröd: The Hives. Net het hoofdpodium beklommen.

*** Lees het concerverslag van Agel Haze ** Na twee geannuleerde concerten op Belgische bodem, was het Amerikaanse hiphopfenomeen Angel Haze eindelijk te zien in België, al was haar passage niet echt memorabel.

** In beeld: het concert van Bradley & His Extraordinaires ** ** In beeld: het concert van Gary Clark Jr **

15.16u Op de Main Stage is uitkijken naar het concert van de legendarische Britse popgroep Blur, die in het begin van de jaren 2000 splitte maar sinds 2009 in de originele bezetting op tijd en stond concerten geeft. Afspraak: net na middernacht.

15.14u Wat staat er vandaag nog op het programma? Onder meer Kings of Leon, Phoenix, The Script en The Hives op het hoofdpodium. In The Barn staan tegen de avond enkele singer-songwriters geprogrammeerd zoals Ben Howard en John Legend. Afsluiters in KluB C zijn de discodansmuziek van Fransman Vitalic VTLZR en een dj-set van Boys Noize, een project van de Duitse beatmeister Alex Ridha.

** Lees het concertverslag van Charles Bradley ** U wou een knuffelbeer? U kreeg een knuffelbeer! In de vorm van soulman Charles Bradley: iemand die zo oprecht van zijn publiek houdt dat je hem moeilijk níét kunt appreciëren

** Lees het concerverslag van Gary Clark Jr. ** ”De nieuwe Jimi Hendrix’ is uiteraard onmogelijk, maar het is een feit dat Gary Clark Jr. weet hoe hij de gevoelige snaren moet bespelen.’

14.09u Straks om 15 uur wordt op de festivalweide de alcoholcampagne ‘Respect16’ afgetrapt. Serge Platel, directeur van de Federatie van Muziekfestivals, en Sven Gatz, directeur van de Unie van Belgische Brouwers, staan dan tussen de festivalgangers om jongeren er attent op te maken dat ze leeftijdsgrens moeten respecteren.

** Lees hier het interview met Sven Gatz over de campagne **

13.45u De punkbrothers van The Bots staan op het hoofdpodium. En vijf minuten geleden opende bluesrocker Gary Clark Jr, een 28-jarige Texaan met Afrikaanse roots, in The Barn.

13.00u Chaaaaaarles Bradley. In Klub C.

12.44u.Herbeleef de eerste festivaldag door de lens van rockfotograaf Koen Keppens.

12.39 u. Enkele cijfers van Het Rode Kruis: 650 festivalgangers dienden tot nog toe verzorgd te worden. Dat is een pak minder dan de 1.500 van vorig jaar, toen het veel warmer was. Acht mensen werden (enkelbreuken…) afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand
onder hen was ernstig gekwetst.

12.39u. Van de diefstallenplaag – waarvoor vooraf werd gewaarschuwd – is op en rond de festivalweide voorlopig geen sprake. Volgens de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes waren er vrijdagochtend omstreeks 1.15 uur enkel aangiftes van verlies van waardevolle voorwerpen zoals portefeuilles binnengelopen, wat minder dan de helft is van vorig jaar.

12.20u. Rock Werchter kan terugblikken op een aardige openingsdag, met aardige afsluiters. De passage van Sigur Rós was een zegetocht. Onze man ter plaatse (MI) zag dat de liefde tussen de IJslanders en de Belgische festivalganger wederzijds was. De oorverdovende ovatie na afloop van het concert was zijn plaats.

Netsky bracht na middernacht met hits als ‘Come Alive’ en ‘Love has Gone’ veel sfeer op de weide. Dat zag ook (XvDL). Daarvoor werd het hoofdpodium 2,5 uur ingenomen door de Amerikaanse punkrockband Green Day die een set bracht met veel gitaarrock (‘Know Your Enemy’) en luchtigere nummers (‘Holiday’) en zelfs een compilatiecover (Hey Jude, Shout).

12.11u. In tegenstelling tot wat gevreesd werd (als gevolg van de wegenwerken op de E314 tussen Heverlee en Wilsele), verliep de toestroom van de festivalgangers tijdens de eerste festivaldag vlot. Er deden zich geen grote fileproblemen voor. Met dank aan de 13.000 festivalgangers die woensdag al hun tenten hadden opgeslagen in de campings en aan De Lijn die donderdag zowat 29.500 festivalgangers van Leuven naar Werchter vervoerde. De NMBS versterkte dan weer de treinstellen van alle treinen die op 3 en 4 juli richting Leuven reden.

12.03u Goeiemiddag. Over een klein uurtje schiet Dag 2 van Rock Werchter uit de startblokken, met Charles Bradley, the Screaming Eagle of Soul. Dat wordt een feestje uit de goede oude souldoos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content