Herlees de liveblog Rock Werchter Dag 4

© Koen Keppens

Laatste festivaldag onder alweer een blakende zon. Op de main stage is het ’s avonds uitkijken naar Depeche Mode en Editors.

23.35 Dé headliner van Rock Werchter 2013: Editors! 23.30 Dimitri Vegas & Like Mike mogen Klub C afsluiten

22.30 Modestep laat het nog een laatste keer knallen in de Barn

*** Bekijk kiekjes van het optreden van Twin Forks, Asaf Avidan en Matthew E. White *** 21.40 Ook Jake Bugg mag aan zijn set beginnen in Klub C

*** Hier kan u ons verslag van Asaf Avidan lezen ***
21.15 Depeche Mode treden nu aan op het hoofdpodium en zijn ongetwijfeld een van de hoofdacts van deze festivaldag

21.00 Qua verkeer is het ook allemaal goed meegevallen. De voorspelde files en opstoppingen hebben we niet gehad. Meer mensen dan tevoren zijn met de fiets gekomen. De 3 fietsenparkings hebben nu een gezamenlijke capaciteit van 5.000 fietsen, maar die zullen we volgend jaar moeten uitbreiden. De Lijn zal dit jaar in totaal 114.000 reizigers van en naar Rock Werchter vervoerd hebben, ongeveer evenveel als de 115.000 van vorig jaar.

20.30 Tijd voor The Gaslight Anthem (The Barn)

*** Van Alt-J gesproken… wij vonden het lichtjes geweldig! Lees het verslag hier ***
*** Onze concertfotograaf Koen Keppens stelde zijn lens scherp bij Alt-J en Band Of Horses *** 19.40 One Day Baby… zal Asaf Avidan zijn kleinkinderen vertellen hoe hij op het podium van de Klub C van Rock Werchter stond


*** U wil vast wel weten wat wij vonden van Tom Odell? Lees het hier *** 19.15 Thirty Seconds To Mars brengt een vleugje drama op het hoofdpodium

19.00 Burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar is tevreden over het verloop van Rock Werchter. “Er hebben zich weinig problemen voorgedaan zowel op gerechtelijk vlak, het medische als inzake verkeer. Ook het weer was vanzelfsprekend uitstekend”, aldus Claes.

“Het enige zware probleem waarmee we geconfronteerd werden, is de hartstilstand van de 14-jarige festivalganger op vrijdagavond. Ik moet het Rode Kruis feliciteren want zij waren snel ter plaatse en de reanimatie is perfect verlopen. De toestand van de jongen verloopt momenteel gunstig. Hij is inmiddels opnieuw bij bewustzijn”, aldus Claes. Cijfers over het aantal mensen dat zondag bij het Rode Kruis aanklopten voor verzorging zijn er nog niet.

De burgemeester wijst op de optimale sfeer onder de festivalgangers. “We hebben geen enkele schermutseling gehad. Ook op de campings is alles rustig gebleven. De festivalgangers hebben onze veiligheidstips zoals bijvoorbeeld geen waardevol materiaal achterlaten in de tent goed opgevolgd”, aldus Claes. Er is ook geen sprake geweest van de gevreesde grote golf van gauwdiefstallen. De eerste drie festivaldagen werden in totaal 137 aangiftes gedaan van zaken die gestolen of verloren waren.

18.40 Hey! Hey! Hey! Tijd voor Of Monsters And Men in de Barn

*** Lees hier het concertverslag van Haim *** 17.50 Ook Passenger mag de gitaar om de schouders gespen, want er wacht hem een overvolle KlubC

*** Wij hebben beelden! En wel van Bastille, Haim en Tom Odell *** 17.35u Band of Horses, het vijfspan uit Seattle, begint aan hun set op het hoofdpodium.

** Lees het concertverslag van Bastille ** De Britse indiehype liet de tent zweten met een aaneenschakeling van generische, opzwepende synthpop.

17.00u Na de 3 meiden van Haim is het in The Barn de beurt aan de vier jonge goden van Alt-J om te imponeren.

** Lees het concerverslag van Matthew E. White ** Hij had het hart en ziel van een verliefde cowboy. ** Lees het concertverslag van Youth Lagoon ** Een rollercoaster van puike psychedelica-rock à la MGMT

15.10 Bastille is bezig aan hun laatste nummers in Klub C. The Barn kijkt uit naar meidengroep Haim, rond de zingende zussen Este, Danielle en Alana. Al hun eerdere concerten in België werden afgelast. De verwachtingen zijn dus groot.

14.50u Vanwege het warme weer hebben de organisatoren net als zaterdag extra maatregelen genomen. Zo wordt op meerdere plaatsen opnieuw water en zonnecrème uitgedeeld onder de 85.000 festivalgangers.

13.50 The Barn maakt zich op voor Matthew E. White. Zijn debuut ‘Big Inner’ werd opgenomen in onze lijst met beste platen van 2013 (tot nog toe). ‘Een hemels samenvloeien van soul, southern rock en gospel’, aldus Focus-muziekjournalist (JB). Liefhebbers van Lambchop weten waarheen.

13.29u Het visueel spektakelstuk van Rammstein: herbekijk de concertbeelden van Piet Goethals.

13.05u En we zijn weer vertrokken, met op het hoofdpodium Twin Forks, een Amerikaanse indie supergroep. Over vijf minuten opent Youth Lagoon in de Klub C-tent.

12.39u Outfit van de dag was die van Azealia Banks. Oordeel zelf.

12.34u Om in de sfeer te komen: herbeleef Werchter Dag 3 door de lens van Koen Keppens

12.29u Met de Duitse ’tanzmetal’-groep Rammstein en de Deense heavymetalband Vollbeat als afsluiters op het hoofdpodium werd de derde festivaldag van Rock Werchter afgesloten met een ‘metalsaus’. Rammstein serveerde in een show met aller erop en eraan: Vuurwerk, theater een hele serie hits uit het recente en verre verleden (‘Sonne’, ‘Pussy’, ‘Ich Will’, …).

** Herlees de recensie van Rammstein **

Daarvóór was het de beurt aan Vollbeat, die naast veel heavy metal vreemd ook rockabillynummers bracht en zelfs even de countrytoer opging met de Johnny Cash-cover “Sad Man’s Tongue”.

12.14u Ondanks de vrij warme temperaturen hadden de hulpdiensten op dag 3 nauwelijks meer werk om handen dan vrijdag. Er kwamen 1.026 mensen (cijfer om 21 uur) langs bij het Rode Kruis voor verzorging, wat ondanks het warme weer minder is dan de 1.119 verzorgingen van vrijdag. Slechts 2 mensen (tegenover 14 dag dag voordien) moesten worden afgevoerd naar een ziekenhuis voor verder onderzoek. Er liepen 40 meldingen binnen van verlies van portefeuilles of andere kostbare dingen. Deze aangiften die kunnen wijzen op gauwdiefstallen situeerde zich vooral in de omgeving van KluB C.

12.00u Goeiemiddag. Over een uur gaar de laatste festivaldag op de heilige weide van Rock Werchter van start. Op het programma onder andere Jake Bugg, Alt-J, Haim, Bastille, Band Of Horses, Thirty Seconds to Mars, en headliners Depeche Mode en Editors. En veel blote torso’s, want het wordt alweer een warme dag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content