Herbie Hancock & Wayne Shorter samen op Middelheim

Jazz Middelheim maakt vandaag een wel érg lekkere affiche bekend. Hoofdschotels: Herbie Hancock en Wayne Shorter in duo, en een bussel verse Belgen.

Festivalpeter Toots Thielemans mag dan zijn pensioen hebben aangekondigd, Jazz Middelheim belooft dit jaar een voltreffer te worden. Dé uitschieters zijn pianist Herbie Hancock en saxofonist Wayne Shorter in duo (!). De twee eminenties gaan terug tot het kwintet van Miles Davis in 1965, en werkten in 1997 samen onder de naam 1+1.

Driemaal Vijay Iyer

Nog meer lekkers: de immer smaakvolle pianist Ahmad Jamal (83), het duo Enrico Rava & Stefano Bollani, het kwintet van trompettist Dave Douglas, en Avishai Cohen – vorig jaar magistraal op Gent Jazz – brengt behalve zijn trio ook strijkers mee.

‘Artist in residence’ is dit jaar pianist Vijay Iyer, die met gemak de passage van zijn voorganger Tigran Hamasyan zal doen vergeten.

En de Belgen?

Middelheim viert de tiende verjaardag van het Jef Neve Trio en brengt samen met Gevestigde Namen een ode aan de muziek van Toots Thielemas (met o.a Kenny Werner, Bert van den Brink, Bert Joris en Philip Catherine), maar kiest ook voor meer tegendraads werk. Denk aan drummer Teun Verbruggen (The Bureau of Atomic Tourism), blazer Joachim Badenhorst (Carate Urio Orchestra), het Bruno Vansina Orchestra, en Manngold de Cobre, het vehikel van Peter Vermeersch en Rodrigo Fuentealba.

Te beleven in het Park Den Brandt, op de main stage, dan wel op de (nieuwe) Club Stage, waar elke dag één groep verschillende creaties en combinaties presenteert tussen de optredens op het hoofdpodium door.

Tickets zijn te koop voor 39 euro per dag in voorverkoop, een pasje

voor vier festivaldagen kost 119 euro. Doen! (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content