Herbekijk de sessie van Speakers Corner Quartet op het Focus Music Festival

Speakers Corner Quartet © GF

Op zaterdagavond 20 juni vond het eerste Focus Music Festival plaats, een onlinemuziekfestival van en met Kae Tempest. Behalve Lianne La Havas, Fontaines D.C., Georgia en Charlotte Adigéry nodigde Tempest ook het Speakers Corner Quartet uit voor een sessie. Herbeleef hun set hier.

Zoals nagenoeg élke rapper uit Londen en omstreken, heeft ook Kae Tempest weleens een microfoon ter hand genomen op de Speakers’ Corner-openpodiumavonden in Brixton. Het Speakers Corner Quartet was jarenlang de vaste begeleidingsband van die open mics.

Al kende Tempest drummer en spilfiguur Kwake Bass wel al langer: de twee gingen samen naar de befaamde Brit School. Tempest noemt Bass zelfs hun* beste vriend. Geen wonder dat hij ooit in hun liveband drumde en hij doorgaans ook als musical director van hun liveshows fungeert – een functie die hij overigens ook bij r&b-zanger Sampha bekleedt.

Bij het Speakers Corner Quartet, dat tot dusver één eigen ep uit heeft maar bezig is aan een eerste album mét featuring van Kae Tempest, wordt Kwake Bass bijgestaan door Ross ‘Biscuit’ Harris (fluit), Peter Bennie (bas) en Raven Bush (viool). Het viertal brengt een mélange van klassiek, hiphop, jazz en electronica die Kae Tempest in Knack Focus als ‘far out’ beschreef. Check de set die het Speakers Corner Quartet op het Focus Music Festival speelde en oordeel vooral zélf.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Herbeleef ook de sets van Lianne La Havas, Fontaines D.C., Georgia en headliner en curator Kae Tempest. Nagenieten van het volledige Focus Music Festival kan via knackfocus.be/focusmusicfestival.

*Kae Tempest gebruikt de non-binaire voornaamwoorden ‘die’, ‘hen’ en ‘hun’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content