Heeft Justin Bieber de hook voor ‘Sorry’ bij dit nummer afgekeken?

© gf

Justin Bieber en Skrillex zouden zich bij de productie van monsterhit ‘Sorry’ geïnspireerd hebben op ‘Ring the Bell’ van White Hinterland. Althans, dat is wat de artieste die door het dagelijkse leven gaat als Casey Dienel, toch zelf beweert. Ze heeft een rechtszaak aangespannen tegen de popster en zijn producer.

Is it too late now to say sorry? Volgens Casey Dienel wel. “Artiesten samplen wel vaker andere songs, en zolang er een licentieovereenkomst is zie ik daar geen kwaad in”, aldus Hinterland. “Bieber noch Skrillex hebben me echter gecontacteerd wanneer ze de intro van mijn nummer ‘Ring the Bell’ door de mangel haalden voor ‘Sorry’.”

Toen het nummer voor het eerst op de radio gespeeld werd en Dienel haar eigen opening vocals herkende, contacteerde ze het productieteam van Biebs alsnog, maar zonder gehoor. “Ik zie geen andere mogelijkheid dan een rechtszaak”, schrijft de indie-artieste die beter bekend staat als White Hinterland op haar Facebookpagina.

“Originele en unieke muziek creëren is mijn passie, maar het is bijzonder uitdagend en tijdrovend. Ik heb bloed, zweet en tranen vergoten bij het schrijven en produceren van ‘Ring the Bell’, en ik ben trots op mijn werk”, klinkt het bij Dienel. “Ik heb mijn hele carrière lang hard gewerkt om mijn onafhankelijkheid en creatieve vrijheid te bewaren, dus het was een behoorlijke klap om te horen hoe mijn werk uitgebuit werd zonder mijn toestemming.”

Luister eerst naar de eerste (gezongen) noten van Ring the Bell, en vervolgens naar Sorry.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content