Hanson lanceert eigen bier ‘Mmmhops’

De Amerikaanse band Hanson -u wel bekend van ‘MMMbop’- lanceert haar eigen bier, ironisch genoeg ‘Mmmhops’ genoemd, om geld te verzamelen voor de slachtoffers van de tornado in Oklahoma.

Hanson, de popgroep die bestaat uit de drie gebroeders Hanson en afkomstig is uit Tulsa, Oklahoma, is dit jaar exact 21 jaar actief in de muziekwereld. Hun bier ‘Mmmhops’ -vernoemd naar hun eerste en enige hit ‘MMMbop ‘- is een maaksel van brouwerij Mustang Brewing. Het idee voor het bier ontstond al in 2011, maar werd pas twee jaar later uitgevoerd.

Muziekmagazine Billboard liet weten dat de opbrengst van de merchandiseverkoop -dus niet het bier zelf- zal gedoneerd worden aan het rampenfonds van het Rode Kruis. Zij gebruiken dit geld op hun beurt voor de slachtoffers van de tornado in Oklahoma. Deze items, zoals T-shirts en bierglazen, zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Hanson is niet de enige groep die zich waagt aan het brouwen van alcoholische dranken. Eerder deed Elbow hen al voor met het ‘Build A Rocket Boys!’-bier, vernoemd naar hun gelijknamige album. De opbrengst hiervan ging rechtstreeks naar Oxfam. Ook Professor Green, Iron Maiden en Kiss registreerden al een eigen biermerk eerder dit jaar. (JD)

‘MMMbop’ anno 1997:


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘MMMbop’ anno 2012:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content