Haim komt naar de AB

Goed nieuws voor de fans van Haim. De driekoppige folkband – bestaande uit drie zussen – uit het zonnige Californië komt op zondag 28 april naar de Ancienne Belgique.

Elk jaar in december stelt BBC een lijst op met het meest beloftevolle muzikale talent van het aanstaande jaar. De 15 namen op het lijstje zijn volgens de Britse muziekcritici dé 15 namen die de muziekwereld op z’n kop zullen zetten. In het verleden voorspelden ze al het succes van Lady Gaga, Ellie Goulding, Adele, Jamie Woon en Bloc Party. Dit jaar is Haim, een Fleetwood Mac-achtige meisjesband uit Los Angeles, verkozen tot ‘Sound of 2013’.

Danielle, Alana en Este Haim (vandaar ook de artiestennaam) zijn al sinds 2006 bezig met het maken van hun eigenzinnige folk-meets-R&B-muziek. Pas in 2012 brak het zussentrio ook effectief door dankzij het nummer ‘Forever’. Hoewel ze het als een gratis download op hun website plaatsten, waren de critici er dol op. Niet lang daarna mochten ze het voorprogramma van Mumford & Sons en Florence + The Machine verzorgen.

Nu worden de zussen naar Europa gevlogen voor een korte concertreeks die hen meeneemt naar onder meer Londen en Berlijn. Hierbij overzien ze ons Belgenlandje niet. Op 28 april 2013 zullen ze het beste van zichzelf geven in de Brusselse Ancienne Belgique. (TR)

Tickets voor het concert gaan op 1 maart om 11 uur in voorverkoop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content