Guns N’ Roses en Machine Head op Graspop 2012

Graspop 2012 heeft Guns N’ Roses en Machine Head toegevoegd aan de affiche. De rockgroep rond Axl Rose is headliner op de derde festivaldag, zondag 24 juni.

Metal Machine

Met de komst van Machine Head naar de festivalweide in Dessel gaat de wens van heel wat metalfans in vervulling. De laatste passage van de heren onder leiding van Robb Flynn dateert van tien jaar terug.

Guns N’ Roses

Met Guns N’ Roses slaat de Graspop een andere grote vis aan de haak. De supergroep rond boegbeeld Ax Rose ontstond ruim een kwarteeuw geleden, toen leden van Hollywood Rose en LA Guns de krachten bundelden. Twee jaar na de oprichting brak de band wereldwijd door met het debuutalbum ‘Appetite For Destruction’, dat met ‘Paradise City’ en de instant klassieker ‘Sweet Child O’ Mine’ twee hits van megaformaat leverde.

In de jaren namen werd een adempauze ingelast. Pas in 2008, vijftien jaar later, kwam Rose met een volledig herschikte band en de plaat ‘Chinese Democracy’ voor de dag. Hij zou dit jaar nieuw muziekmateriaal uitbrengen.

Andere namen

Andere groepen die hebben bevestigd: Gotthard, Adrenaline Mob, Sebastian Bach, Cannibal Corpse, The Treatment en Black Veil Brides. Er is ook een afgelasting: As I Lay Dying heeft z’n Europese tournee geannuleerd.

Graspop Metal Meeting vindt plaats van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni. Combitickets kosten 150 euro, dagtickets 80 euro. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content