Gratis EP Apparatjik

Apparatjik is een zij-project van Coldplay-bassist Guy Berryman. De gratis EP 4 Can Keep A Secret If 3 Of Them Are Dead geldt als voorproefje op het debuutalbum dat op 15 juni uitkomt.

Met enige goede wil, kun je op Apparatjik het label supergroep kleven. Want naast de bassist van Coldplay, door familie en vrienden Guy Berryman genoemd, bestaat de groep uit Jonas Bjerre, frontman van de Deense post-rock formatie Mew, Magne Furuholmen, toetsenist van Noorse eighties-iconen a-ha en producer Martin Terefe.

Als u niet goed weet welke verwachtingen te koesteren, vrees niet, wij helpen. Het klinkt – verrassing! – als Coldplay min de pathos, plus het etherische van Mew, gelardeerd met enkele eighties-synthesizer-effecten. Een wonderbaarlijk aangename combinatie.

Om de drie nummers tellende EP 4 Can Keep A Secret If 3 Of Them Are Dead te downloaden moet je op hun site enkel en alleen een licht-Orwelliaanse vragenlijst beantwoorden. Vervolgens krijg je van het EyeOn Committee de free auditory comments. Apparatjik is niet voor niets de benaming voor een sovjet-bureaucraat.

Beginselverklaring We Are Here ligt op 15 juni in de winkels.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content