Graspop trekt op de tweede dag meer dan 42.000 metalfans

Graspop © BELGA

Voor de eerste keer sinds zijn ontstaan, ontvangt het festival de grootste namen van de metal op twee hoofdpodia die naast elkaar zijn opgetrokken, om tijdverlies tussen de optredens te vermijden. De formule wordt erg gesmaakt door het publiek.

Het was Jeff Scott Soto, in een trui van de Rode Duivels, die de festiviteiten vrijdagavond opende op een van de hoofdpodia waar verder groepen zoals Slayer, Steel Panther of Sabaton hun gitaarduivels los lieten op het publiek. Zaterdag waren meer dan 42.000 muziekliefhebbers present in Dessel, om onder meer de set van Limp Bizkit te volgen.

Ook al richt het festival zich tot een publiek van ingewijden, de affiche van Graspop Metal Meeting biedt alle stijlen van het genre aan zonder onderscheid. Zo kon het publiek er naast vaste waarden als Doro of W.A.S.P., die meer dan 30 jaar carrière vierden, meerdere jonge Belgische en internationale groepen ontdekken op een speciaal podium voor aankomende groepen.

De 19e editie van Graspop Metal Meeting loopt nog tot zondag en bleef tot dusver gespaard van belangrijke incidenten. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content