Grammy’s: Vooral mannelijke artiesten genomineerd

© Frederic Pauwels

De 55ste editie van de Grammy’s vindt plaats op 10 februari. Grootste favorieten zijn rappers Kanye West en Jay-Z en R&B-artiest Frank Ocean. De belangrijkste categorieën zijn zo goed als enkel mannen door genomineerd.

Nadat vrouwen als Adele, Beyoncé en Taylor Swift vorig jaar de uitreiking van de Grammy’s domineerden, lijkt 2013 het jaar van de mannen te worden. In de belangrijkste categorieën zijn zo goed als enkel mannen genomineerd. De Grammy’s worden dit jaar op 10 februari uitgereikt. Grootste favorieten zijn de rappers Kanye West en Jay-Z en de R&B-artiest Frank Ocean. Er wordt ook uitgekeken naar de comeback van Justin Timberlake tijdens het gala.

Zes artiesten kregen elk zes nominaties. Het gaat om de New Yorkse popband Fun., de Britse folkrockers van Mumford & Sons, Black Keys-zanger en -gitarist Dan Auerbach, Kanye West en Jay-Z en tot slot ook Frank Ocean, de nieuwe ster aan het R&B-firmament.

Voor The Black Keys, jazzlegende Chick Corea en de Amerikaanse R&B-zanger Miguel zijn er elk vijf nominaties. De popzangeres Kelly Clarkson kan, met vier nominaties, de eer van de vrouwen nog enigszins hoog houden. Haar “Stronger” is samen met onder meer Carly Rae Jepsens “Call Me Maybe” genomineerd als een van de vijf beste songs van het jaar.

Nadat Justin Timberlake zich bijna zeven jaar lang op zijn acteercarrière had gestort, en geen muziek meer had uitgebracht, zal hij op de Grammy-uitreiking zijn nieuwe songs voorstellen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content