Gotye wint vier Billboard Awards

© Reuters

In Las Vegas zijn de Billboard Awards uitgereikt en de Australisch-Belgische zanger Gotye won er vier.

Maar de grote overwinnaar was de Amerikaanse countryzangeres Taylor Swift (23), die maar liefst acht muziekprijzen binnenhaalde.

De Billboard Awards zijn een initiatief van het gelijknamige muziektijdschrift en zijn gebaseerd op het succes in de hitparade.

Taylor Swift en haar 3,7 miljoen keer verkochte nummer “Red” domineerden deze editie. De 23-jarige zangeres kreeg onder meer de award voor Artiest van het Jaar, Populairste Vrouwelijke Zangeres en Populairste Album. “Bedankt om van mijn muziek de soundtrack van jullie gekke gevoelens te maken”, zei de jonge vrouw aan haar fans. “Jullie zijn de langste en beste relatie die ik ooit heb gehad”.

Gotye en Rihanna gingen elk met vier prijzen naar huis. De Australische zanger met Brugse roots won met zijn nummer “Somebody That I Used To Know” in de categorieën Top100, Rock Song, Radio Song en Streaming Song.

De Billboard Awards houden rekening met het aantal downloads en airplay tussen maart 2012 en maart dit jaar.

Icon Award

Prince, die een medley bracht, kreeg de “Icon Award” voor zijn carriere met meer dan tien albums die platina haalden en dertig singles die in de top-40 terechtkwamen. Ook oudgediende Madonna mocht nog een prijs in ontvangt nemen, voor Beste Tournee en Beste Danseres.

De uitreiking van de Billboard Awards duurde drie uur, met liveoptredens van onder meer Taylor Swift, Jennifer Lopez, Justin Bieber en Bruno Mars. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content