GLIMPS: de Oostenrijkse selectie

Het Gentse showcasefestival Glimps geeft aan onbekende bands de kans om zich te presenteren aan een breder publiek. Op 16 en 17 december zullen groepen uit verschillende Europese landen het beste van zichzelf geven op een podium ergens in de binnenstad. Vandaag stellen we jullie de next big things uit Oostenrijk voor.

Doel van Glimps is jong talent een podium te geven gedurende het tweedaagse festival. Locaties zoals muziekcafé Charlatan en jeugdcentrum De Fabriek bieden de geschikte plaats om verschillende internationale acts te ontdekken. Naast het Belgisch talent van School is Cool, The Bony King Of Nowhere en Steak Number Eight vaardigt ook Oostenrijk een selectie af naar de Oost-Vlaamse hoofdstad.

M185Naast het melkwegstelsel M83 dient nu ook een autoband, type M 185 als naam voor een muziekband. Dit viertal klinkt met hun garagerock meer als de Oostenrijkse tegenhanger van de jonge Strokes. Live brengt de groep de songs uit hun debuutalbum Let The Light In met nog meer energie dan in hun videoclips. U weze gewaarschuwd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ginga

Ginga moeten we dan weer eerder in de rustigere sectie van de gitaarmuziek situeren. Met hun violist lijken ze misschien wel wat op dEUS, maar qua geluid doen ze meer aan Balthazar denken. Hun samenzang blijft zelfs overeind in een akoestische setting met de zee als achtergrondgeluid, maar wij zouden de jongens maar wat graag eens zien jammen in de Alpen. Voorlopig zal een concert in Gent ook al wel volstaan om ons enthousiasme te kunnen delen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Clara Luzia

Geboren met de naam Humpel besliste kleine Clara toch maar gauw om over te schakelen naar het iets exotischer klinkende Luzia. Nu maakt de jongedame uit de Weense hoofdstad naam als singer-songwriter met een uitgebreid repertoire van fijnzinnige liedjes. Ook Mozart en andere componisten hadden blijkbaar nog enige invloed op haar, want ten gepaste tijde zorgen strijkers voor nog wat extra emotie. Oordeel gerust zelf of haar live-optredens de moeite waard zijn. (TG)

Clara Luzia by Asinella Records

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content