Gitarist stapt op bij Editors

Chris Urbanowicz is niet langer de gitarist van de Britse band Editors. Hij neemt afscheid van de band door meningsverschillen op muzikaal vlak.

De Britse groep Editors is volop bezig met zijn vierde album, maar moet dat werk voortzetten zonder gitarist Chris Urbanowicz. Op de website van de groep uit Birmingham staat te lezen dat Urbanowicz de band verlaat.

Volgens het bericht scheiden de wegen van Urbanowicz en de rest zich omdat ze het op muzikaal vlak niet eens raakten over de toekomst van de band. De groep maakt wel duidelijk dat de gitarist niet met slaande deuren is vertrokken. Het lijkt erop dat Editors niet op zoek gaat naar een vervanger. Tom Smith en co. willen als trio nieuwe elementen toelaten in hun sound.

Het vierde album van Editors wordt geproducet door Mark “Flood” Ellis (U2, Nick Cave, Depeche Mode). Meer details zijn niet bekend. De band speelt op zaterdag 30 juni op de Main Stage van Rock Werchter.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content