Gitarist Rage Against the Machine niet blij met Paul Ryan als fan

“Paul Ryan is de verpersoonlijking van de machine waartegen onze muziek raast”, laat Tom Morello, gitarist van de Amerikaanse band Rage Against the Machine, optekenen in Rolling Stone.

Onlangs koos de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney voor parlementslid Paul Ryan als running mate. Ryan heeft een conservatief profiel en is de bedenker van een controversieel begrotingsplan dat de belastingen voor de rijken verder zou verlagen.

De nieuwe economische aanpak van de republikein Ryan valt niet in goede aarde bij de muzikanten van zijn favoriete band. Tom Morello zegt in een interview met Rolling Stone dat hij het lachwekkend vindt.

“Paul Ryan is de verpersoonlijking van het machine waartegen onze muziek al twee decennia woedt. Charles Manson hield van the Beatles, maar begreep ze niet. Gouverneur Chris Christie houdt van Bruce Springsteen, maar begrijpt hem niet. En Paul Ryan is onwetend over zijn favoriete band”, klinkt het.

Morello vraagt zich verder af of Ryan überhaupt de boodschap van de band begrepen heeft. Hij is ervan overtuigd dat Ryan ook “woede in zich draagt: woede tegen immigranten, tegen werkmensen, tegen homoseksuelen, tegen de armen, tegen het milieu. Het komt erop neer dat het enige waar hij niet tegen raast de geprivilegieerde elite is waarvoor hij moet kruipen om campagnebijdrages te ronselen.”

“Ik hoop dat Paul Ryan een spion is. […] Als hij verkozen wordt, zal hij misschien Guananamo Bay volstoppen met de witteboordencriminelen die zijn campagne steunen – om hen dan de klok rond te folteren met Rage-muziek. Dat is een mogelijkheid. Maar ik ga er niet om wedden.” (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content