Gezocht: Hidden Tracks

Knack Focus doet voortaan een beroep op u. Openingsvraag van deze nieuwe rubriek ‘Lezersadvies’: Welke hidden tracks uit de geschiedenis van de rock zijn echt de moeite waard?

Vaak zijn hidden tracks weinig meer dan waardeloze overschotjes waarmee groepen niet goed weten wat gedaan: geheel onterecht belanden ze als verborgen extraatje op de plaat, terwijl de vuilnisbak van de studio een betere bestemming ware geweest. Niet zo bij Broken Glass Heroes! Met Wild Wild Life staat er op hun debuutplaat nog eens een hidden track die er echt toe doet. Wat bij ons de vraag doet rijzen: welke hidden tracks in de geschiedenis van de muziek zijn er zo nog, die de moeite waard bleken? Omdat wij er niet per definitie van overtuigd zijn dat alles wat we zelf doen beter is, vragen we het deze keer aan u: welke hidden tracks raadt u ons aan? Broken Glass Heroes Pascal Deweze en Vanhamel gaven ons alvast volgende verborgen parels:

Kiss My Jazz Deweze: Rudy Trouvé maakte van hidden tracks een echte kunst. Ik geloof dat op alle platen van Kiss My Jazz vóór het eerste nummer een hidden track staat, vaak zelfs meerdere. Dat je daarvoor moet terugspoelen aan het begin van het eerste nummer, vind ik een geniale vondst.

Nirvana Vanhamel: Ik ging als tiener bijna elke avond slapen met Nevermind van Nirvana in de cd-speler. Ik viel steevast in slaap bij het laatste nummer, Something In The Way, een heel traag nummer en in zekere zin zelfs een wiegeliedje. Maar dan volgde er dus na 10 minuten een hidden track (Endless Nameless, nvdr) die zo oorverdovend uit de boxen knalde dat ik er altijd weer van uit mijn bed tuimelde (lacht).

En u? Wat zijn de hidden tracks die u de moeite waard vindt? Laat het ons weten via onderstaand antwoordveld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content