Gerommel bij de Australische hardrockband AC/DC

AC/DC © Reuters

De beschuldigingen in Nieuw-Zeeland aan het adres van drummer Phil Rudd van AC/DC zorgen voor geruzie bij de Australische hardrockgroep. Maar blijkbaar waren er voor die tijd al problemen.

Dat blijkt uit een interview op de Australische nieuwssite news.com.au met frontman en gitarist Angus Young (56) alsmede bassist Cliff Williams.

Vorige week is de zestigjarige Rudd in Nieuw-Zeeland aangeklaagd voor doodsbedreiging en drugsbezit. De aanklacht een huurmoordenaar onder de arm te hebben genomen is niet weerhouden. Sindsdien hebben de andere bandleden geen contact met de drummer meer gehad.

“We hebben een paar problemen”, zei Young, eraan toevoegend dat er “voorheen reeds problemen waren”. Zo was het moeilijk de “onbetrouwbare” Rudd ertoe te bewegen door te gaan met de band en het dra te verschijnen nieuwe album “Rock or Bust” na het afhaken van gitarist Malcolm Young (61) wegens dementie.

Rudd daagde ook niet op voor promotionele verplichtingen en de video-opnames voor de single “Play Ball”. Hij staat eveneens niet op de jongste foto’s van de band. “Phil creëerde zijn eigen situatie”, zei de leadgitarist. “Het is moeilijk iets te zeggen over de jongen. Hij is een goede drummer en hij heeft een pak dingen voor ons gedaan. Maar hij lijkt zichzelf te hebben laten gaan. Hij is niet de Phil die wij van vroeger kennen”.

Volgend jaar wil AC/DC weer op tournee gaan. Desnoods is dat zonder Rudd, aldus Angus Young.

Volgens de Australische website is het in dit stadium onwaarschijnlijk dat de drummer mee gaat touren.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content