Gentse Feesten start met twee-koningenfeest #PhilippeAlbert

De Gentse Feesten starten dit jaar met een extra plechtigheid naar aanleiding van de eedaflegging van koning Philippe: ‘Apéro Royal Gantoise’, met dj’s, gratis bier en een Brabançonne rehearsel.

De Gentse Feesten starten dit jaar met een extra plechtigheid, zodat royalisten de traditionele openingsstoet niet hoeven te missen.

De weekend-lange officieuze viering van de monarchie gaat in de Oude Vismijn door onder de noemer “Apéro Royal Gantoise”. “Want twee koningen en drie koninginnen, dat is een full house”, klinkt het.

De Apéro Royal Gantoise begint zaterdagavond 20 juli met dj’s Pat Krimson (Royal Resident) en Olivier BranbanTjon (Goodlife). Om 22 uur is er een (live) showcase optreden van 2 Fabiola, naast een aantal andere ludieke acties. “Zo krijgen zaterdag alle eerstgeborenen die Albert of Philippe heten gratis bier”, legt Fredo De Smet (Avenue L) uit. “Zondag kan je de plechtigheid volgen met een bière-tricolor (La Chouffe, Vedett, Liefmans) voor maar liefst vijf euro.”

Om 12 uur vindt dan de eedaflegging plaats van koning Philippe voor de Verenigde Kamers in het Paleis der Natie. “Dan zingen we allemaal de nationale hymne. Omdat we de tekst willen kunnen meezingen, in plaats van liplezen zoals de Rode Duivels, dachten we een Brabançonne rehearsel te organiseren. Zo kwamen we overigens op de idee van de Apéro Royal op de laatste dag van Koning Albert II.”

Het initiatief vindt plaats op het binnenterras van de Oude Vismijn, dat voor het eerst gebruikt zal worden als meeting point tijdens de Gentse Feesten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content