Gents rockconcours De Beloften viert tiende editie

Op 21 september gaat De Beloften voor de tiende keer op zoek naar vers Gents rocktalent. Naast de finale staat er ook een eenmalig reünieconcert van The Violent Husbands op het programma.

Op zaterdag 21 september viert De Beloften, het meest volkse rockconcours van Vlaanderen, zijn tiende verjaardag. Reden genoeg om te feesten. De organisatie haalt voor de gelegenheid de allereerste en laatste winnaars naar de Gentse Sint-Baafsweide. Met name The Violent Husbands, de groep rond Dijf Sanders en Jason Dousselaere die momenteel opereren onder de naam Teddiedrum, en Protection Patrol Pinkerton. De Husbands gaan de set waarmee ze in 2004 goud haalden, nog eens overdoen. De Pinkertons komen er hun Beloftenjaar afsluiten.

Uiteraard kunt u ook vanaf 14 uur de finale van de tiende editie meepikken, want dat is nog altijd de bedoeling. Op het programma staan zes groepen uit het Gentse die zich de ziel uit het lijf spelen en voor de nodige shot rock ’n roll moeten zorgen. Afgaande op de jurycommentatoren gaat u zich niet vervelen. We citeren:

‘Flightless Bird: Straffe samenzang die doet denken aan Bon Iver, Band of Horses, Fleet Foxes.
Wandering Aengus: Uitgepuurde hypnotiserende gitaarriedels en drumriffs. Denk Bonnie Prince Billy en het rustigste van dEUS in hun begindagen.
Dorian and the grays: Party rock n roll zonder pretentie, lekker rechtdoor, energiek en strak.
Sea Peoples: Vrolijke gitaardeuntjes a la Vampire Weekend met afrikaanse ritmesritmes.
Natives: Naïeve, catchy gitaarpop met een zangeres en songs die doen denken aan Magnapop en Haim
And They Spoke in Anthems: Knappe, originele en geloofwaardige zang.’

Nostalgici moeten in de Sint-Baafsabdij zijn. Een expo brengt er de geschiedenis van het pop- en rockconcours in kaart, met onder andere sfeerfoto’s en ongetwijfeld beeld- en/of geluidsfragmenten van oud-winnaars als The Bony King Of Nowhere en Intergalactic Lovers. Voor kinderen tussen 7 en 12 jaar is er de gratis muzikale workshop Bodygroovin’, kwestie van jongs af de taal van het ritme onder de knie te hebben. (DB)

Finale van De Beloften 2013 op 21 september vanaf 14 uur. Sint-Baafsweide, Ferdinand Lousbergskaai, 900 Gent. Expo en workshop in de Sint-Baafsabdij.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content