Gents nightlife-evenement ‘OdeGand By Night’ met Jeff Mills

Op 28 september wordt in de Gentse binnenstad de wereld van de klassieke muziek verweven met nightlife tijdens de eerste ‘OdeGand By Night’. Blikvanger wordt de Amerikaanse technopionier Jeff Mills.

Op 28 september vindt de eerste editie van OdeGand By Night plaats, de nachtelijke variant op het evenement voor wereldmuziek, jazz en klassieke muziek OdeGand (op 14 september) en ook de afsluiter van het Gent Festival van Vlaanderen.

Op het programma: een avondje klassieke muziek, maar dan verweven met een flinke dosis nightlife, op zes unieke locaties in de Gentse binnenstad die omgetoverd worden tot muziekclubs. Dj’s die doorgaans op pompende beats en electronica trakteren laten zich voor de gelegenheid van hun meest symfonische kant zien, en omgekeerd. Want klassieke ensembles krijgen elektronische injecties en Bach-sonates hedendaagse visuals. Gelegenheidscurator is John Roan die u nog kent van Arsenal.

Blikvanger wordt de Amerikaanse technopionier Jeff Mills. Hij brengt, samen met het Symfonieorkest Vlaanderen, uitgepuurde versies van zijn clubklassiekers in de Sint-Annakerk. ‘Deze kerk zat jarenlang verstopt achter stellingen, maar tijdens OdeGand by Night kan je haar in volle glorie bewonderen’, aldus de organisatie.

Jazzpianist Jef Neve speelt in de Minard Schouwburg een uitzonderlijk soloconcert met een aangepaste lichtshow in een nocturne sfeer. Dat hij graag buiten de lijntjes kleurt en andere genres verkent, bewijst onder meer zijn bekende klassieke pianoversie van Goose’s ‘Synrise’.

Verder doet klassiek pianist Francesco Tristano uit Luxemburg het UFO-auditorium van de Universiteit Gent aan. Hij ging al eens de electronische toer op in compagnie van topproducer Carl Craig. In de Provincieraadzaal brengen sopraan Emilie De Voght en het Kamerkoor Furiant onder de noemer ‘Vocal Classics’ een resem klassieke hits.

De Protestantse Kerk van Gent en het Film-Plateau in de Paddenhoek-campus van de UGent vormen het decor voor respectievelijk de multimedia-installaties van Joby Burgess’ Powerplant en de grafische performance van Music Animation Machine.

OdeGand by Night vindt plaats op zaterdag 28 september vanaf 20.00 uur. Tickets kosten 18 euro en zijn verkrijgbaar bij Fnac en Uitbureau Gent. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content