Gent opent rouwregister voor Walter De Buck

Walter De Buck © Belga

Het stadsbestuur van Gent heeft maandagvoormiddag een rouwregister geopend voor de zondag op 80-jarige leeftijd overleden zanger, beeldhouwer en Gentse feesten-icoon Walter De Buck.

Het rouwregister zal eerst getekend worden door de leden van het schepencollege, waarna iedereen tot en met woensdag 24 december zijn steun kan betuigen. Het register ligt in het Gentse stadhuis, dat op werkdagen open is van 8 tot 17 uur.

Walter De Buck schreef verschillende nummers die ondertussen tot het collectief geheugen behoren, met het KAA-Gent clublied “’t Vliegerke” als meest bekende. Maar De Buck was in de eerste plaats beeldhouwer.

Beeld

De Gentse burgemeester Daniël Termont liet ondertussen verstaan dat de (oude) plannen nog niet opgeborgen zijn om De Bucks beeld “De Ballerina van de Dokwerker” op de rotonde van de Port Arthurlaan te plaatsen.

“Het is nog maar een paar dagen geleden dat ik samen met een paar andere vrienden van hem een werkvergadering heb gehouden om het beeld te kunnen laten plaatsen”, schrijft Termont vanuit het buitenland. “Ik hoop dat we daar nu samen kunnen in slagen. Ik denk dat we hem geen schonere herdenking kunnen geven.”

De Buck was ook de man die de Gentse Feesten nieuw leven in blies, verschillende kranten halen maandag foto’s uit de oude doos om te herinneren hoe het grootste volksfeest van Europa er begin jaren zeventig bij Sint-Jacobs uitzag.

Maandagnamiddag wordt beslist over de uitvaartplechtigheid voor Walter De Buck. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content