Gent legt concertaanbod van Bruce Springsteen naast zich neer

Geen Bruce Springsteen tijdens de Gentse Feesten. Het stadsbestuur oordeelt dat de kosten voor de veiligheidsmaatregelen niet te overzien zijn.

Onverantwoord en te duur. Zo oordeelt het Gentse Stadsbestuur nadat het een aanbod kreeg van het managementsteam van Bruce Springsteen voor een concert tijdens de Gentse Feesten. In de stedelijke politieke kringen werden de pro’s en contra’s bij een mogelijke passage van The Boss grondig afgewogen.

Te hoge kosten

Het kostenplaatje van het aantal politiemensen die de veiligheid moet garanderen én de extra vergoedingen, zouden te hoog oplopen. Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) en gemeenteraadslid Tony Van Parys (CD&V), die om deze redenen gekant zijn tegen het optreden, maakten bekend dat de onderhandelingen stopgezet zijn.

De Buffalo’s van voetbalclub AA Gent werder eerder om dezelfde redenen een wedstrijd, gepland tijdens de Feesten, ontnomen.

Leonard Cohen

Dat Leonard Cohen in de zomer wel vijf concerten in de Gentse binnenstad kan afwerken, heeft te maken met het tijdstip. De Canadese troubadour concerteert op 12, 14, 15, 17 en 18 augustus op het Gentse Sint-Pietersplein, dus na de Feesten. ‘De politie-inzet is dan een stuk lager’, klinkt het. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content