Gent Jazz strikt James Holden, Stuff en Moses Boyd

Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De organisatie van Gent Jazz heeft een nieuw blik namen opengetrokken, nadat ze eerder al kleppers als Sting en John Zorn had aangekondigd.

Stuff, MDC III, Commander Spoon, Hast, Steiger, Paard: op 3 juli blaast de halve New Wave of Belgian Jazz verzamelen op Gent Jazz. Komen diezelfde dag uit verre en minder verre buitenlanden richting Bijloke afgereisd: de Britse electronicawizard James Holden, het eveneens Britse drumwonder Moses Boyd, de zelfverklaarde Amerikaanse beatwetenschapper Makaya McCraven, de Kameroense singer-songwriter Blick Bassy en ethiojazzboegbeeld Mulatu Astatke.

En er is méér. Op 5 juli sluit de Belgische jazzgitarist en Nick Drake-aficionado Guillaume Vierset met zijn Harvest Group de Garden Stage af. Op 6 juli brengt de Amerikaanse trompettist en BlacKkKlansman-componist Terence Blanchard een hommage aan Art Blakey en presenteert Aka Moon-drummer Stéphane Galland op het zijpodium drie van zijn projecten.

Op 7 juli tekent Black-actrice en soulfenomeen in wording Martha Da’ro (foto) present, met in haar voorprogramma de Gentse conservatoriumprojecten Umm, Raman en Suura. En op 9 juli vervoert Teun Verbruggen zijn kunstatelier naar de Arteveldestad: Werkplaats Walter, wij vinden dat een heel grappige naam.

Eerder werden onder anderen Sting, John Zorn, Diana Krall, Joan Baez en Gregory Porter aangekondigd.

Gent Jazz vindt plaats van 29/6 tot 9/7 op de Bijlokesite.

Alle info: gentjazz.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content