Gent Jazz Festival strikt John Cale

© gf

De 15de editie van Gent Jazz Festival is acht namen rijker. Met de komst van John Cale, Dave Harrington Group, Oaktree, Kamikaze, ALA.NI, Allen Stone, Day Fly en The Germans is de affiche bijna compleet.

De New Yorkse Welshman en voormalig Velvet Underground-lid John Cale komt op 9 juli naar de Gentse Bijloke. Cale, intussen bijna 74 en net bevallen van een prima herwerkte versie van Music for a New Society – zijn meesterwerk uit 1982 -, vult op 9 juli het programma verder aan, samen met Dave Harrington, de ene helft van het elektronicaproject Darkside. Harrington, die tegenwoordig een mix van improvisatie, jazz en elektronica uit zijn mouw schudt, komt zijn nieuwe band en nieuw album voorstellen.

Ook de jonge kalmthoutenaar Adriaan de Roover, bekend onder het alias Oaktree, trekt deze zomer naar de Gentse binnenstad. Hij mag op 9 juli de Garden Stage afsluiten.

Op zondag 10 juli staat het programma volledig in het teken van Gentse bands. Kamikaze, het collectief met Bart Maris, Filip Wauters, Kristof Roseeuw en Tom Wouters, maakt voor de gelegenheid een (eenmalige) comeback.

Op 14 juli komt naast Jill Scott en Lianne La Havas ook de Londense ALA.NI langs. De Garden Stage krijgt dan Allen Stone op bezoek. De laatste festivaldag wordt afgesloten door The Germans.

Het festival had al Kamasi Washington, Pat Metheny-Ron Carter, St Germain, dEUS ‘Soft Electric’, Ibrahim Maalouf, Jill Scott, Lianne La Havas, Balthazar, Ibeyi en Max Richter op de affiche.

Gent Jazz Festival vindt plaats van 7 tot 17 juli. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content