Gent Festival van Vlaanderen van start gegaan: 180 concerten rond thema ‘macht’

Dirk Brossé, Jef Neve en Frederik Sioen © G.F.

Van zaterdag 15 september tot zaterdag 6 oktober bepaalt het thema ‘Macht’ de muzikale keuzes tijdens de 61e editie van Gent Festival van Vlaanderen. Op de planning staan gedurende drie weken 180 concerten, van onder andere Jef Neve, Frederik Sioen, Dirk Brossé en Isolde Lasoen.

De Nederlandse muzikant en dirigent Ton Koopman maakt zijn opwachting in Gent voor het openingsconcert met de ‘Hohe Messe’ van Bach. Ook violiste Patricia Kopatchinskaja, pianist Jan Lisiecki, Josse De Pauw en het Antonio Andrade Flamenco Ballet worden verwacht. ‘Distortion, a Hymn to Liberty’ brengt Dirk Brossé, Jef Neve en Frederik Sioen samen voor een vredeshymne. De concerten vinden onder meer plaats in de Floraliënhal in het Citadelpark, de Sint-Baafskathedraal en Muziekcentrum De Bijloke.

‘Via de muziek willen we Macht in al zijn vormen ontdekken en ontleden. Hoe worden kunstenaars gestuurd in hun denken en creëren? En hoe worden wij, in de concertzaal, op onze beurt daardoor beïnvloed?’, zegt directeur Veerle Simoens over het thema.

Meer dan 60 concerten

Voorts plant OdeGand nu zaterdag meer dan 60 concerten op meer dan 15 locaties in de Gentse binnenstad. Bezoekers kunnen met bootjes van locatie naar locatie trekken. Afsluiten doen drumster Isolde Lasoen en haar band en nadien het koor BeVocaL voor het slotspektakel op de Gras- en Korenlei. De twee krijgen onder meer de steun van de Belgische Kamerfilharmonie Casco Phil. Zondag 23 september staat Parklife op het programma.

Sommige concerten zijn reeds uitverkocht. De 60ste editie trok vorig jaar tijdens vier weken zowat 60.000 bezoekers.

Meer info en tickets via www.gentfestival.be, www.odegand.gent en www.parklife.gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content