Genomineerden MIA’s bekend gemaakt

© Belga

De genomineerden voor de MIA’s zijn bekend gemaakt. Drum & bass-producer Netsky en rockgroep dEUS hebben beiden vijf nominaties in de wacht gesleept voor de MIA’s, de Vlaamse muziekprijzen.

Het publiek kan vanaf vrijdag 16 november zijn stem uitbrengen. De prijzen worden uitgereikt op zaterdag 8 december. Netsky is genomineerd in de categorieën “dance”, “solo man”, “album”, “auteur-componist” en “live act”, terwijl dEUS een kans maakt op de prijzen in de categorieën “alternative”, “groep”, “album”, “artwork” en “videoclip”.

Ook andere bands zoals Baltazar (4 nominaties), Hooverphonic of Goose (beiden 3 nominaties), maken veel kans op een prijs. Singer-songwriter Marco Z is drie keer genomineerd. Zowel de muzieksector als het publiek verdeelt de prijzen. De muzieksector heeft MIA’s te verdelen in de categorieën “album”, “artwork”, “auteur-componist”, “live act”, “muzikant” en “videoclip”. Het publiek kan op zijn beurt stemmen voor de categorieën “solo man”, “solo vrouw”, “doorbraak”, “pop”, “groep”, “alternative”, “dance”, “Nederlandstalig” en “Vlaams populair”.

Op maandag 26 november worden bovendien de genomineerden voor de “hit van het jaar” bekendgemaakt in het Eén-programma “Café Corsari”. Het publiek beslist tijdens de liveshow van 8 december, die wordt gepresenteerd door Peter Van de Veire, wie de prijs in ontvangst mag nemen. Vorig jaar waren Milow en Selah Sue de grote winnaars van de MIA’s. Zij mochten elk drie prijzen mee naar huis nemen. Alle informatie, de genomineerden en het stemformulier zijn terug te vinden op de website. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content