Geld, poesjes en Bon Iver: een inleiding tot The Chainsmokers

© Flickr

The Chainsmokers, twee Amerikaanse dj’s die de radiohits aan elkaar rijgen, staan donderdag in de Lotto Arena. Eerder verdiepte onze instant expert zich al in het populaire fenomeen.

The Chainsmokers is een dj-duo, bestaande uit Alex Pall en Andrew Taggart, twee New Yorkers die eruitzien alsof ze elkaar met ‘bro’ aanspreken. In 2014 lieten ze voor het eerst van zich horen met de gimmickhit #selfie. Dat leek het eindpunt van hun bestaan. Evenwel: bij toeval stootten de twee heren vervolgens op de formule van de perfecte EDM-pophit: muziek die de brug legt tussen Tomorrowlandmuziek en radiosingles. Elementen van die formule: drie akkoorden in Ableton, gastzangeressen uit de indiewereld en lyrics over hoe moeilijk het is om blank én verliefd te zijn.

Dat bleek een schot in de roos: het Red Bull & wodka-anthem Closer verzamelde als tweede song ooit meer dan één miljard streams op Spotify; hits als Don’t Let Me Down en de Coldplay-collab Something Just Like This maakten van hen de tweede meest beluisterde artiest van 2017 – na Ed Sheeran.

Onderwijl wierpen ze zich op tot iconen van de frat boy-cultuur: hun pr bestaat uit claimen dat ze het enkel voor het geld en de poesjes doen, opscheppen dat ze érg goed kunnen drinken en zichzelf ‘een disruptie in de markt’ noemen. Volgens hun website is de gecombineerde lengte van hun penissen 17,34 inch. In een interview verduidelijkten ze dat dat ’top tegen top’ was.

DE MENINGENCARROUSEL

Geld, poesjes en Bon Iver: een inleiding tot The Chainsmokers
© .

TRIVIA

  • Volgens Pall verwijst hun groepsnaam naar zijn jaren aan de unief, toen hij ‘erg veel wiet rookte’. Taggarts uitleg: ‘Uh, it’s just a name.’
  • De populariseerders van de pop drop: een instrumentaal refrein na een gezongen pre-refrein dat als extra climax fungeert. De grootste evolutie in de popsong van de jongste twee jaar. Dat moet u ze wel geven.
  • Grote fans van James Blake en Bon Iver. Ook johnny’s hebben gevoelens.
  • 17,3 inch is 44,0436 centimeter. Dat wil zeggen dat hun piemels gemiddeld 22,0218 centimeter lang zijn. Indrukwekkend. Maar toch: hoe meet je dat? Waarom specificeren ze dat het ’top tegen top’ is? En hoe krijg je dat beeld uit je hoofd?
  • Drew Taggart bracht in 2016 een nu al legendarisch toondove versie van Closer op de MTV’s VMA’s. Zijn uitleg achteraf: ‘Nu snap ik waarom artiesten playbacken.’
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content