Gehoorverlies betekent einde van DJ-duo Ed&Kim

Het Limburgse DJ-duo Ed&Kim zal Pukkelpop niet afsluiten. Ed Korver moet noodgedwongen stoppen met plaatjes draaien omdat hij last heeft van zijn gehoor.

Vijftien jaar lang maakten Edwin Korver en Kim Mathijs zij aan zij verschillende dansvloeren los, maar aan dat feestje komt nu een einde. Korver is namelijk doof geworden aan zijn linkeroor en heeft veel last van duizeligheid en tinnitus.

Makkers staakt uw wild geraas: de DJ droeg wel degelijk professionele gehoorbescherming achter zijn decks en de opzwepende bassen en prikkelende drops zijn dus niet de oorzaak van Korvers problemen. Toen hij zich in maart met gehoorproblemen en duizeligheid aanmeldde bij de oorarts vermoedde die dat de DJ lijdt aan de ziekte van Ménière, waarvan de symptonen duizeligheid, gehoorverlies en tinnitus zijn.

Hoewel Korver medicatie kan nemen om de symptomen onder controle te houden, zal zijn gehoorverlies wel blijven. Korver zegt de decks dus vaarwel, niet omdat er een oorzakelijk verband is tussen luide muziek en de ziekte, maar de onregelmatige levensstijl van een DJ is nu eenmaal niet bevorderend voor Ménière. Ed Korver blijft wel actief in de muziekwereld als labelmanager bij News Records.

Zijn DJ-wederhelft Kim Mathijs draait verder onder de naam Michael Midnight en zal dus in zijn eentje Pukkelpop afsluiten. Er volgt nog een Ed&Kim afscheidsfeest in de Hasseltse club Forty Five. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content