Geen Tomorrowland in Brazilië na problemen met buitenlandse partner

Tomorrowland © Tomorrowland

In 2017 komt er geen editie van Tomorrowland in Brazilië. Over Tomorrowland in Atlanta bestaat nog geen duidelijkheid.

De organisatie van Tomorrowland bevestigde aan VRT Nieuws dat er in 2017 geen Braziliaanse editie van Tomorrowland komt. De Amerikaanse partner van Tomorrowland, SFX, organiseert normaal de edities in Brazilië en de VS, maar zit al even in slechte papieren.

‘Onze buitenlandse partner kan niet garanderen dat ze Tomorrowland zoals de wereld het festival kent en zoals wij het kwalitatief willen, met alle toeters en bellen, kunnen neerzetten’, zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland aan VRT Nieuws. ‘Vanuit Brazilië komt er wel nog altijd veel liefde en appreciatie voor het festival, dus we keren in de nabije toekomst graag terug naar daar.’

Wat er zal gebeuren met TomorrowWorld Atlanta, is nog niet geweten. Dat festival bestaat sinds 2013 en deed het in het begin goed. In 2015 kreeg de organisatie veel kritiek voor haar communicatie over het slechte weer. Vorige zomer was er geen TomorrowWorld, maar in 2017 is het dus nog steeds mogelijk. TomorrowWorld was in 2013 en 2014 bijzonder succesvol, maar de organisatie kreeg in 2015 bakken kritiek voor zijn communicatie over de slechte weersomstandigheden toen. Afgelopen zomer werd de editie in de VS geannuleerd, maar momenteel houdt de organisatie de opties voor 2017 nog open.

‘Voor Tomorrowland Brasil werd het te kort dag: de affiche moest samengesteld worden, de ticketinfo moest stilaan bekendgemaakt worden en ga zo maar door’, zegt Wilmsen aan Belga. ‘Voor Tomorrowworld wachten we nog wat af wat er met SX zal gebeuren.’ Tomorrowland sluit niet uit dat er in het slechtste geval na 2017 naar andere partners zal worden gezocht. ‘Het is alvast niet de bedoeling dat dit het einde is voor buitenlandse versies van het festival’, aldus Wilmsen.

In ons land gaat Tomorrowland volgende zomer wel gewoon door. Er zullen zelfs twee festivalweekends zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content