Geen toeloop in Werchter aan vooravond festival

Aan de vooravond van Rock Werchter is het nog steeds erg rustig in Werchter. De vrees voor een grote toeloop van kampeerders in Werchter omdat het gemeentebestuur van Haacht dit jaar voor het eerst de festivalcampings op haar grondgebied toelating gaf al op woensdag de deuren te openen, bleek dus onterecht.

Aan de vooravond van Rock Werchter is het nog steeds erg rustig in Werchter, zegt Dirk Claes (CD&V), de burgemeester van Rotselaar. De vrees voor een grote toeloop van kampeerders in Werchter omdat het gemeentebestuur van Haacht dit jaar voor het eerst de festivalcampings op haar grondgebied toelating gaf al op woensdag de deuren te openen, bleek dus onterecht. In Werchter openen de campings pas op donderdag.

De Lijn legt ook dit jaar extra bussen in tussen het station van Leuven en de festivalweide van Werchter. Door de Haachtse beslissing reden de bussen dit jaar voor het eerst op woensdag. De Lijn vervoerde woensdag al 2.000 kampeerders naar de campings in Haacht. Vorig jaar vervoerde De Lijn in totaal 100.600 reizigers tijdens het Werchterse muziekfestival.

In totaal spelen er 61 groepen. Headliners zijn onder meer The Chemical Brothers en Linkin Park (30/6), Kings of Leon, Arctic Monkeys en The National (1/7), Coldplay en Portishead (2/7) en Iron Maiden, Grinderman en de Kaiser Chiefs (3/7).

Het festival – van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli – is, op een beperkt aantal combi- en zondagtickets na, zo goed als uitverkocht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content