‘Gangnam Style’ kreeg meer views dan YouTube kon tellen

© Reuters

De clip bij ‘Gangnam Style’ van de Zuid-Koreaanse zanger PSY werd zo vaak bekeken dat de teller van YouTube het niet meer kon bijhouden.

De teller die het aantal views van YouTube-filmpjes weergeeft, heeft enige tijd stilgestaan bij het clipje van PSY’s ‘Gangnam Style’, op ruim 2,147 miljard views. Niet omdat de hele wereldbevolking de videoclip van de hyperkinetische Zuid-Koreaan moe was, maar gewoon omdat de teller een maximum had van 2.147.483.647.

“We hadden nooit gedacht dat een video zoveel bekeken zou worden, maar dat was voor we PSY ontmoetten”, schrijft de videowebsite in een blog. “‘Gangnam Style’ is zo vaak bekeken dat we hebben moeten upgraden naar een 64-bit getal (9,223 miljard).” Voorlopig is die upgrade enkel nodig voor PSY.

Het tweede meest bekeken filmpje is “Baby” van Justin Bieber met Ludacris. Dat eindigt op een schamele 1,1 miljard views. De Zuid-Koreaan haalde al 1 miljard views in december 2012, een half jaar nadat het online kwam.

De teller bij de clip van ‘Gangnam Style’ is intussen aangepast, en staat nu al op 2,152 miljard views. In de blog raadt YouTube gebruikers aan om de muis over de teller te bewegen en “een beetje wiskundemagie” te zien.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content