‘Game of Thrones’-auteur George RR Martin moet fans geruststellen dat hij nog leeft

© REUTERS

De dood van George Martin, de befaamde producer van The Beatles, zorgde gisteren voor heel wat heisa op Twitter: vele gebruikers waren ervan overtuigd dat Game of Thrones-auteur George RR Martin was overleden. De schrijver kon de gemoederen bedaren door te melden dat hij nog springlevend is.

Gisteren stortte de wereld van sommige Game of Thrones-fans ongetwijfeld in. Het nieuws raakte bekend dat Sir George Martin overleed op 90-jarige leeftijd. De bekende producer van The Beatles deelt toevallig zijn naam met de auteur George RR Martin van de populaire fantasyreeks. Tot opluchting van vele Twittergebruikers ging het enkel om een beroerde inschatting.

Door de commotie op de sociaalnetwerksite voelde de Game of Thrones-auteur zich gedwongen om een en ander uit te klaren op zijn blog. ‘Het is ontroerend op een rare manier om te zien dat er zovelen zijn in deze wereld die zodanig veel geven om mijn leven en dood’, schreef de 67-jarige George RR Martin. ‘Toch moet ik melden dat mijn zogezegde dood erg overdreven is.’

Collectieve verontwaardiging

Op Twitter is momenteel een arsenaal aan onthutste reacties te vinden. Fans waren overtuigd van het feit dat de boekenreeks A Song of Ice and Fire nooit klaar ging geraken. Momenteel zitten vele lezers op het puntje van hun stoel voor het voorlaatste boek Winds of Winter, dat al verschillende keren is uitgesteld. Een Amerikaanse nieuwssite gooide olie op het vuur door zich evengoed te vergissen van persoon.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content