Gabriel Rios zorgt voor hoogtepunt op M-idzomerfestival in Leuven

© .

De Puertoricaanse Belg Gabriel Rios heeft op het vierdaagse kunstenfestival M-idzomer in het Leuvense Museum M voor een absoluut hoogtepunt gezorgd. De binnenweide in het museum was nog nooit zo vol als tijdens het concert.

Tijdens de voorbije vijf festivaledities liep de binnenweide in het museum nog nooit zo vol als tijdens het concert van Gabriel Rios. Rios zelf bestempelde tijdens zijn set het M-idzomerfestival als ’the chilliest festival in the world’.

Rios, begeleid door een contrabas, cello en enkele blazers begon zijn concert met een ijzersterke eigen versie van ‘Voodoo Child’ van Jimmy Hendrix. Daarna volgde nog enkele nieuwe nummers van zijn nog te verschijnen nieuwe cd ‘This Marauder’s Midnight’ tot hij plots uitpakte met een rock’n roll versie van zijn grote hit ‘Broad Day Light’. Veel enthousiasme was er ook voor zijn meer recente hit ‘Gold’.

Mix van dans, muziek, comedy, beeldende kunst en theater

Het festival brengt een mix van muziek, maar ook comedy, performances, dans, gesproken woord en beeldende kunst. Muzikaal maakte ook Reena Riot veel indruk. Heel opvallend waren ook de dans ‘Still Animals’ van Tuur Marinus, waar lichamen door de lucht leken te zweven, en het theaterstuk ‘And the birds fell from the sky’ van Silvia Mercurialia en Simon Wilkinson. De Nederlandse absurdist Ronald Snijders zorgde voor de humoristische noot. (LVR/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content