Fuse 34ste op lijst 100 beste clubs van de wereld

De Brusselse technotempel Fuse staat op de 34ste plek in de lijst met ’s werelds beste clubs volgens het magazine DJ Mag. De lijst wordt aangevoerd doorhet Spaanse Space Ibiza.

DJ Mag, het magazine voor dj’s en dancefanaten, heeft zijn lijst van 100 beste clubs ter wereld voorgesteld. Op de eerste plaats staat Space Ibiza van het gelijknamige Spaanse feesteiland, gevolgd door het Braziliaanse Green Valley en Pacha, een andere Ibiza-hotspot. Er staan drie Belgische discotheken in de lijst: Fuse uit Brussel op plaats 34, gevolgd door de 63ste plaats van het Lierse La Rocca en tenslotte Café d’Anvers op de 84ste plaats.

Het magazine looft de Fuse om zijn tijdloosheid en eigenzinnig karakter van de club. Door de nieuwe lasers en LED-schermen wordt de locatie omschreven als een plek waar ET zich zou thuisvoelen.

La Rocca wordt geprezen omwille van zijn toekomstgerichte keuze qua muziek en inrichting. Ook de uitstekende kwaliteit van het geluid krijgt een pluim van het magazine.

Café d’Anvers zakt maar liefst 46 plaatsen in vergelijking met vorig jaar, maar blijft een must-do dankzij de mix tussen gevestigde waarden, opkomend talent en lokale helden achter de draaitafels.

Zoals gewoonlijk blijft de Spaanse kuststreek de lijst beheersen, met drie plekken uit Ibiza en één van Mallorca in de top tien. Daarnaast is de sprong van twee clubs uit Las Vegas opvallend. De Marquee Nightclub & Dayclub in het Cosmopolitan Hotel stijgt 69 plaatsen naar nummer 11 en de Surrender/Encore Beach Club klimt 58 plekken tot op plaats 38. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content