Fugazi archiveert gigantische concertcollectie

De legendarische Amerikaanse rockband Fugazi stelt op donderdag 1 december de beelden van meer dan 800 concerten beschikbaar voor hun fans. Alle optredens zullen dan gratis te bekijken zijn op hun website. Wie wil kan de Fugazi Live Series ook downloaden tegen een zelf te bepalen prijs.

De volledige concertcollectie is vanaf 1 december beschikbaar op de website van de Fugazi Live Series.

Fugazi bepaalde tussen 1987 en 2003 mee het geluid van de Amerikaanse hardcore rock. Daarnaast was de band vooral gekend wegens hun veelvuldige wereldtournees, waarop de band zowat alles zelf deed. Frontman Ian MacKaye vond dat het stilaan tijd was om hun uitgebreid archief ook eens te delen met de rest van de wereld en stelde daarop de Fugazi Live Series voor.

Overeenkomstig hun eigen mentaliteit mogen ook hun fans zelf bepalen hoeveel ze willen betalen voor de beelden van een concert. Gewoon een optreden bekijken kan gewoon gratis. In totaal zullen de beelden van meer dan 800 concerten op een speciale website komen te staan.

Fugazi trad acht keer op in België, de eerste keer in de Gentse Democrazy en in 1999 voor het laatst in de Ancienne Belgique. Ook de concerten in kleinere zalen zoals Concordia in Tongeren of Lido in Leuven zijn opgenomen en zouden in de loop van volgend jaar kunnen worden bekeken. (TG)

Al sinds 2003 houdt de band een (defintieve?) pauze, maar gelukkig kunnen de fans zich dan verwarmen met deze enorme concertcollectie. Een voorproefje van een Fugazi-concert vind je hieronder:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content