Frontman Sigur Rós en Alex Somers maken soundtrack nieuwe tv-reeks

Jónsi, de frontman van de IJslandse groep Sigur Rós, en muzikant Alex Somers maken samen de soundtrack van de nieuwe Amerikaanse serie ‘Manhatten’.

Het is de eerste keer dat Jónsi een soundtrack maakt voor een televisiereeks. Eerder maakte hij wel al de muziek voor de film ‘We Bought a Zoo’ uit 2011, Alex Somers was de producer van die muziek.

Jónsi werkt al sinds 2003 samen met Alex Somers onder de naam Jónsi & Alex. Ze brachten in 2009 samen het album ‘Riceboy Sleeps’ uit, met enkel instrumentale songs. Somers ging ook mee op de tournee voor Jónsi’s soloalbum ‘Go’. Jónsi is met zijn groep Sigur Rós ook te zien in het vierde seizoen van ‘Game of Thrones’, dat nu loopt.

Race voor atoombom

In ‘Manhatten’ zien we de race die in 1940 plaatsvond om als eerste een atoombom te maken in Los Alamos, New Mexico. Het is de tweede televisieserie die de Amerikaanse kabelzender WGN America zelf maakt. Sam Shaw, die meeschreef aan het scenario van ‘Masters of Seks’, heeft de nieuwe reeks zowel gecreëerd als geschreven. Thomas Schlamme, die negen Emmy’s in bezit heeft voor onder andere zijn regie van ‘The West Wing’, neemt de regie van ‘Manhatten’ op zich. John Benjamin Hickey, Olivia Williams en Daniel Stern zullen te zien zijn in de reeks. (FL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content