Frontman Bloc Party gaat solo

Nu Bloc Party na drie studioalbums even een pauze neemt, komt frontman Kele Okereke op 21 juni met zijn solodebuut The Boxer. Volgens Kele zal het album uitpuilen met synths en drumcomputers.

Nu Bloc Party na drie studioalbums even een pauze neemt, komt frontman Kele Okereke op 21 juni met zijn solodebuut The Boxer. Volgens Kele zal het album uitpuilen met synths en drumcomputers. Hij nam de plaat in New York op samen met producer XXXChange, die eerder remixes maakte voor Thom Yorke, Beck, !!! en Lady Sovereign. De man deed ook ervaring op als producer van The Kills, Kid Sister en Amanda Blank.

In een interview met het Britse muziektijdschrift NME verklaarde Kele: ‘Ik wilde de sound van The Boxer zo hard en fysiek mogelijk. Zulke klanken maken me simpelweg gelukkig.’ Met deze plaat wil hij zijn interesse voor dance in de verf zetten. ‘Ik ben al jaren gek van clubben’, legt hij uit. ‘Ik hield altijd al van elektronische pop en dance, het windt me op en ik denk dat deze plaat dat ook duidelijk zal maken.’ Niet verwonderlijk als je weet dat de man onlangs nog samenwerkte met de Nederlandse DJ Tiësto.

Tenderoni, de eerste single van het nieuwe album, komt uit op 14 juni.

Vanaf half mei zal de Nigeriaanse Engelsman ook een aantal concerten spelen. Of hij deze zomer ook de Belgische festivals aandoet, is nog niet bekend.

Tracklist van The Boxer:

01 Walk Tall

02 On the Lam

03 Tenderoni

04 The Other Side

05 Everything You Wanted

06 New Rules

07 Unholy Thoughts

08 Rise

09 All the Things I Could Never Say

10 Yesterday’s Gone

Tiësto feat. Kele Okereke – It’s Not The Things You Say:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content