Fransman Ludovic Morlot wordt chef-dirigent van De Munt

© Sussie Ahlburg

“Zijn benoeming past in onze traditie om jonge, veelbelovende chefs aan het orkest te binden”, stelt directeur Peter De Caluwe.

De Franse dirigent Ludovic Morlot wordt vanaf 1 januari 2012 de nieuwe chef-dirigent van de Munt in Brussel.

Morlot, die voor minstens vijf jaar benoemd wordt, zal de functie combineren met zijn job als muziekdirecteur van het Seattle Symphony Orchestra. Tijdens zijn eerste seizoen bij de Munt zal Morlot onder meer het ‘Requiem’ van Bruneau en ‘Pélleas et Mélisande’ van Debussy dirigeren. Op het programma staan ook een aantal optredens met het Boston Symphony Orchestra, waarmee hij vorig jaar langs de Amerikaanse westkust trok.

Peter De Caluwe, directeur van de Munt, noemt Morlot (1973) een van de grootste talenten van zijn generatie. “Ik ben verheugd dat iemand met dergelijke internationale faam het orkest van de Munt zal gaan leiden. Zijn ervaring bij de grote internationale orkesten zal ongetwijfeld een positieve impuls geven aan de musici van het Muntorkest. Zijn benoeming past in onze traditie om jonge, veelbelovende chefs aan het orkest te binden”, aldus De Caluwe.

Morlot zal bij de Munt zowel concert- als operaproducties leiden. Hij was in het verleden al verbonden aan de Opéra National van Lyon, de Opéra Comique in Parijs, het Sydney Symphony Orchestra, het Melbourne Symphony Orchestra, het Concertgebouw in Amsterdam, de Tsjechische Filharmonie, het NDR Hamburg, het New York Philharmonic Orchestra en het Chicago Symphony Orchestra. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content