Franse zangeres France Gall overleden

France Gall in 2012 © AFP

France Gall is zondagochtend overleden in Parijs aan de gevolgen van kanker. Dat melden de Franse media. Ze werd 70 jaar.

‘Er zijn woorden die we nooit willen uitspreken. France Gall is naar het ‘witte paradijs’ vertrokken op 7 januari, nadat ze twee jaar, discreet en waardig, gevochten heeft tegen de gevolgen van kanker’, aldus de woordvoerder van de zangeres, Geneviève Salama. Door het ‘witte paradijs’ verwijst de woordvoerster naar ‘le paradis blanc’ van Michel Berger.

France Gall (de artiestennaam van Isabelle Gall) werd op 9 oktober 1947 in Parijs geboren. Zowel haar vader Robert Gall als haar moeder Cécile Berthier hadden een muzikaal verleden en de kleine Isabelle zat op 5-jarige leeftijd al achter de piano. Zes jaar later nam ze ook de gitaar ter hand. Als tiener maakte ze vervolgens samen met haar tweelingbroers Patrice en Philippe muziek.

In 1963 nam Gall op 15-jarige leeftijd haar eerste single ‘Ne sois pas si bête’ op, een nummer dat meteen een hit werd in Frankrijk. Twee jaar later, in 1965, ging ze voor Luxemburg naar het Eurovisiesongfestival met ‘Poupée de cire, poupée de son’, dat werd geschreven door Serge Gainsbourg. Haar overwinning leverde haar internationale naam en faam op.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
France Gall – Poupée de cire, poupée de son (1965) Stéréo HQhttps://i.ytimg.com/vi/rRva0YOVtcI/hqdefault.jpgvideoYouTube270360https://www.youtube.com/Claudus19431.0480https://www.youtube.com/user/Claudus1943480

Andere bekende successen van de zangeres zijn ‘La Groupie du pianiste’, ‘Si, Maman, si’, ‘Ella, elle l’a’, ‘Il jouait du piano debout’ en ‘Evidemment’.

Eén jaar na het overlijden van haar man, Michel Berger, in 1992, werd de zangeres nog getroffen door borstkanker. In 1997 nam ze afscheid van het podium na de dood van haar dochter Pauline, die aan mucoviscidose leed, al trad ze daarna nog wel enkele keren uit de schaduw.

France Gall werd midden december opgenomen in het ziekenhuis, officieel met een ernstige infectie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content