Franse zanger Renaud komt naar Vorst Nationaal op 9 november

© youtube

Renaud zal op 9 november optreden in Vorst Nationaal, voor zijn nieuwe tour ‘Phénix Tour’. Het is sinds 2007 geleden dat de populaire Franse zanger nog eens op het podium stond.

De Franse zanger Renaud zal op 9 november optreden in Vorst Nationaal, voor zijn nieuwe tour “Phénix Tour”. Dat kondigde het agentschap Full Options maandag aan. De ticketverkoop start donderdag 17 maart om 10 uur.

Renaud trad niet meer op sinds zijn tournee “Rouge Sang” in 2007.

In zijn actieve zangperiode was Renaud is een van de populairste zangers van Frankrijk. In zijn nummers vermengt hij opstand en tederheid, betrokkenheid en humor om de maatschappij met een kritische noot te benaderen, een eer te betonen of gewoon ‘avoir du plaisir’. Hij doet dat doorgaans in een taal doorspekt met het zogenaamde ‘bargoens’ (waarin lettergrepen worden omgedraaid en soms licht vervormd). ‘Laisse béton’, ‘Mistral gagnant’ en ‘Manhattan-Kaboul’ behoren tot zijn bekendste nummers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor zijn nieuwe “Phénix Tour”, van 1 oktober tot 18 februari 2017, is een vijftigtal optredens gepland in Frankrijk, België en Zwitserland. Het nieuwe album van de 63-jarige Parijzenaar komt uit op 8 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content