Frances Bean produceert documentaire over vader Kurt Cobain

© Reuters

Samenvallend met de 21ste verjaardag van zijn tragische dood op 5 april 1994 gaat onder de naam “Montage of Heck” een documentaire film over het leven van Nirvana-frontman Kurt Cobain in première. De 132 minuten lange film werd geregisseerd door Brett Morgen en geproduced door de dochter van Cobain en zangeres Courtney Love: Frances Bean.

De titel van de prent verwijst naar een vroege mix-tape van Cobain. De film omspant, onder meer dankzij tot nu toe nooit gepubliceerd videomateriaal, het leven van de postpunkrocker van zijn tweede verjaardag in Aberdeen (Washington), op 20 februari 1969, tot zijn toetreding middels een schot in eigen hoofd tot de beruchte 27 Club in 1994.

Morgen combineert beeldmateriaal uit Cobains vroege jeugd met homevideo’s, animatie, demotapes, schetsen, schilderijen en sculpturen uit de nu nog amper bekende nalatenschap van de Nirvana-zanger en -gitarist. Interviews zijn er met familieleden en vrienden.

“Montage of Heck”, uitgebracht door HBO, is niet de eerste, wel de eerste volledig geautoriseerde biopic over de man die uitgroeide tot een icoon van een hele generatie. De film was reeds op het Sundance Festival van dit jaar te zien (waar hij door recesenten lovend werd onthaald), komt voor korte tijd in de bioscopen en wordt op 4 mei door HBO op televisie uitgezonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content