Frances Bean Cobain: ‘Ik ben geen fan van de Nirvana-muziek, geef mij maar Oasis’

Frances Bean Cobain © Twitter

In een uiterst zeldzaam interview vertelde de ondertussen 22-jarige dochter van Kurt Cobain voor het eerst open over haar vader.

De overleden grungezanger is opnieuw in het nieuws naar aanleiding van de lancering van ‘Montage of Heck’, een HBO-documentaire over zijn leven. De docu kwam tot stand met medewerking van de familie van Kurt Cobain, zijn dochter was onder meer producer. In een interview met Rolling Stone liet ze voor het eerst wat in haar kaarten kijken.

‘Kurt moest elk stukje van zichzelf opofferen voor zijn kunst, want dat werd van hem verwacht’, steekt Frances Bean van wal. Opvallend is dat ze consequent over haar vader praat als ‘Kurt’. ‘Ik denk dat dit één van de oorzaken is waardoor hij opeens niet meer op deze wereld wilde zijn, dat iedereen gelukkiger zou zijn zonder hem. Maar als hij had geleefd, dan had ik nu nog een vader gehad. En dat zou geweldig geweest zijn.’

Geen mythisch beeld van Kurt Cobain

Frances Bean Cobain is de laatste om het leven van haar vader, die in 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde, te romantiseren. ‘Ik wilde ook voor deze documentaire geen mythisch beeld van mijn vader scheppen. Hij wilde dat zijn band succesvol was, maar hij wilde niet zozeer de stem van een generatie zijn.’

De dochter van de muzieklegende is ook geen onvoorwaardelijke fan van de muziek van haar vader. ‘Eerlijk gezegd vind ik Nirvana niet zo geweldig. Ik heb het meer voor Oasis en Mercury Rev. Grunge is niet mijn scene. Maar de songs ‘Territorial Pissings’ en ‘Dumb’ zijn wel ‘fucking great’.’ (AB)

Op donderdag 23 april herleeft Kurt Cobain op het witte doek. Kinepolis zendt dan de langverwachte docu-film “Cobain: Montage of Heck” uit in al haar bioscopen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content