Fotograaf Rob Walbers wint Jazz Bilzen Awards

© gf

Fotograaf Rob Walbers heeft de hoofdprijs van de Jazz Bilzen Awards gewonnen voor zijn fotoreeks in zwart-wit over Belgische muzikanten in Tokio.

De Jazz Bilzen Awards, genoemd naar het legendarische muziekfestival dat in de jaren 70 hoogtij vierde, is een van de grootste wedstrijden voor fotografie in de muziekwereld. De voornaamste prijs, een geldsom van 5.000 euro, gaat traditioneel naar een fotoreeks over artiesten of optredens. Liefst 47 fotografen hadden een reeks ingestuurd.

Als winnaar werd de reeks ‘City of Lights’ gekozen van Walbers. De fotograaf trok naar de Japanse hoofdstad Tokio, waar hij speelde met licht om Belgische muzikanten als Arsenal, Bent Van Looy, Gabriel Rios, 2ManyDJ’s, Jef Neve en IntergalacticLovers te portretteren.

Michael Ilegems, medewerker van Knack, reisde met Walbers en Arsenal mee naar Tokio en publiceerde daarover een reportage in Knack Weekend, ‘Disneyland after dark’. Voor Knackfocus.be stelde hij een lijst met de tien favoriete plekken van Arsenal in Tokio samen.

Bekijk de lijst met foto’s van Walbers.

Na Walbers werd Illias Teirlinck tweede (2.500 euro) en Tim Paternoster derde (1.250 euro).

In de categorie voor de beste liveconcert- of festivalfoto werden zo’n 1.500 foto’s ingezonden. De Bilzense burgemeester Frieda Brepoels en schepen van Cultuur Guy Swennen mochten deze Award uitreiken aan Marijke Debusschere, die er een geldprijs van 750 euro mee verdient. Karen Vandenberghe werd tweede (500 euro) en Heidi Demeulenmeester derde (250 euro). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content