‘Forrest Gump’-componist Alan Silvestri centrale gast op 15de World Soundtrack Awards

Alan Silvestri © Anthony Skelton

De Amerikaanse filmcomponist Alan Silverstri, bekend voor zijn muziek voor ‘Forrest Gump’, ‘Back to the Future’ en ‘Who Framed Roger Rabbit?’, wordt de centrale gast op de 15de editie van de World Soundtrack Awards. Dat meldt het Film Fest Gent.

“Met zijn door percussie gedreven scores en arrangementen die met een rollercoaster vergeleken worden, heeft de in 1950 in New York geboren Alan Silvestri zich ontpopt tot een van de grote Hollywoodcomponisten die doorbraken in de jaren tachtig”, zegt Patrick

Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent.

Samenwerking met Robert Zemeckis

“Hoewel Silvestri erin geslaagd is scores te schrijven die ook los van de film een eigen leven leiden, blijft zijn naam geassocieerd met enkele van de meest populaire films van de laatste decennia. Films die niet toevallig geregisseerd werden door Robert Zemeckis, want sinds deze technisch grensverleggende regisseur in 1984 Silvestri vroeg om de muziek te schrijven voor zijn derde film, “Romancing the Stone”, componeerde Silvestri de muziek voor alle daaropvolgende films van Zemeckis. Een vrij unieke samenwerking in de filmgeschiedenis die tijdens het concert ruim zal aan bod komen.”

Silvestri werkte overigens ook samen met andere regisseurs, onder meer met James Cameron.

In het tweede deel van de World Soundtrack Awards, op 24 oktober in het Kuipke Gent, brengt Brussels Philharmonic Silvestri’s muziek vergezeld van filmfragmenten. Op het WSA-concert, onder leiding van Dirk Brossé, wordt voorts ook de Britse componist Daniel Pemberton verwacht, winnaar van de Discovery Award 2014. (Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content