Foo Fighters op Rock Werchter 2015

© gf

Rock Werchter heeft een eerste naam: Foo Fighters. Daarmee is ook het mysterie rond ‘de band waarvoor het festival een week diende vervroegd te worden’ opgelost.

De eerste naam voor Rock Werchter is een feit: Foo Fighters. De band waarvoor het hele festival een week werd vervroegd, staat op donderdag 25 juni 2015 in het Festivalpark in Werchter. Meer namen volgen snel. Dus geen David Bowie, U2 of Pink Floyd die her en der gesuggereerd werden.

‘Rock Werchter schuift graag een weekend op om de beste rockband van nu op zijn affiche te hebben’, klinkt het in een officieel bericht van de organisatie. ‘De band keert immers eind juni al terug naar de Verenigde Staten. Op zaterdag 4 juli spelen ze een grootse show in Washington D.C., de stad waar frontman Dave Grohl opgroeide.’

Voor Dave Grohl en de zijnen is het de derde keer dat ze afzakken naar Werchter. De vorige passage dateert van 2005. In 2012 waren ze headliner op Pukkelpop. Volgende zomer spelen ze ook op Pinkpop. Daar sluiten ze het festival af, op zondag 14 juni.

‘Sonic Highways’, het achtste album van Foo Fighters, kwam uit op 10 november.

Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. De tickets voor het festival gaan in verkoop op zaterdag 29 november vanaf 9 uur. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content