Foo Fighters op Deense festival Roskilde, daarna op Belgisch festival?

© gf

Dave Grohl en co. gaan opnieuw de hort op. Eind juni staan ze op het Deense festival Roskilde. Een week later concerteren ze in Madrid. Met tussendoor een passage op Rock Werchter?

De Amerikaanse rockband Foo Fighters staat op de affiche 2017 van het toonaangevende festival van Roskilde in Denemarken, zo hebben de organisatoren maandag bekendgemaakt en zo is ook op de website van de band af te lezen.

‘Wij hebben lang geprobeerd ze (de band rond Dave Grohl) weer op onze affiche te krijgen’, zei Anders Wahren van de organisatie. Het wordt het enige concert van de Foo Fighters in Scandinavië volgend jaar, met name op 30 juni. De laatste passage op Roskilde was in 2005.

De band kondigt zelf ook optredens in Spanje, Portugal en Polen aan.

Enkele uren eerder zinspeelde Foo Fighters ook al op een passage in België. Op een luchtbeeld van Europa – op hun Facebookpagina – werd ons land rood ingekleurd is. Wat dus wijst op een Belgisch concert van de band.

Op 6 juli staan Grohl en co op het Mad Cool Festival in Madrid. De kans op een halte tijdens het weekend van Rock Werchter – na hun concert op Roskilde een week – is dus niet onbestaande. België ligt pal op hun route.

Foo Fighters op Deense festival Roskilde, daarna op Belgisch festival?
© Foofighters.com

Vorig jaar moesten Foo Fighters nog afzeggen voor Rock Werchter, nadat Dave Grohl zijn been brak bij een val van het podium in het Zweedse Heden, enkele dagen eerder. Wordt dus vervolgd.

De editie 2017 van Roskilde vindt van 24 juni tot 1 juli plaats. Er zullen 175 acts aantreden. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content