Foo Fighters, Eminem en dEUS op Pukkelpop

De eerste officiële namen voor Pukkelpop 2011 zijn bekend. Onder meer Foo Fighters, Eminem en dEUS zakken in augustus af naar het Limburgse rockfestival.

Donderdagavond 18 augustus sluiten Dave Grohl en zijn Foo Fighters de Main Stage af. De band heeft gevraagd om bijna twee uur op te treden. Op vrijdag speelt Eminem op Pukkelpop zijn enige show op het Europese vasteland deze zomer. België boven op zaterdag 20 augustus, want dan is de Main Stage voor dEUS. De groep van Tom Barman is voor de zesde keer te gast in Kiewit.

Het festival wordt zaterdagavond afgesloten door Duck Sauce. Verder komen onder meer Jared Leto en zijn Thirty Seconds To Mars, The Offspring, Skunk Anansie en Eliza Doolittle. Fleet Foxes stelt een nieuw album voor en ook The Horrors komen met nieuw werk.

De Dance Hall biedt donderdag onderdak aan Paul Kalkbrenner. Op vrijdag spelen de Italianen van Bloody Beetroots voor het eerst live op Pukkelpop. Zaterdag zet A-Trak zich ook solo achter de draaitafels en maken de Belgen het mooie weer: The Subs en Stromae.

In de Boiler Room onder anderen Dave Clarke, Cassius en Busy P. Het stevige werk komt onder meer van Deftones, Bullet For My Valentine en Good Charlotte.

De voorverkoop start woensdag 27 april om 11.00 uur, enkel online. Een combiticket kost 155 euro, een dagticket 79 euro (exclusief reservatiekosten). Alle prijzen zijn inclusief gratis camping en openbaar vervoer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content