Fons Sijmons van The Scabs is overleden

© Belga

The Scabs-bassist Fons Sijmons is in het Jan Palfijn-ziekenhuis in Gent op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker.

The Scabs-bassist Fons Sijmons is in het Jan Palfijn-ziekenhuis in Gent op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat meldt TTT Artists, het agentschap van de Vlaamse punkgroep, op haar Facebook-pagina en schrijft It’s Your Publishing in een persbericht.

The Scabs werd op het einde van de jaren zeventig opgericht. In 1982, na twee singles zelf geproducet te hebben, tekende de band een contract bij EMI, dat in 1983 de EP “Here’s to You Gang” uitbracht. De groep bestond toen uit Guy Swinnen (zang, gitaar), Berre Bergen (bas), Francis Vangeel (gitaar) en Frankie Saenen (drums).

Fons Sijmons voegde zich in 1989 bij The Scabs toen hij Bergen verving. In het begin van de jaren negentig kende de band succes met de albums “Royalty in Exile” (1990), die hen een gouden plaat opleverde, en “Jumping the Tracks” (1991). In 1996, na enkele minder succesvolle jaren, gingen de bandleden uit elkaar.

In 2007 kwamen ze weer samen om hun plaat “Royalty in Exile” opnieuw op het podium te brengen. Fons Sijmons, de vader van Reena Riot-frontvrouw Naomi Sijmons, was in de jaren tachtig bovendien bassist bij K13, de band waarin hij speelde samen met Dirk Van Gansbeke (drums), Patrick Riguelle (gitaar en leadzanger) en Tom Thienpont (gitaar en zang). De uitvaart van Sijmons vindt plaats op woensdag 24 juli om 13.00 uur in het crematorium van Lochristi. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content