Finalisten ‘De Nieuwe Lichting’ bekend

De vakjury van ‘De Nieuwe Lichting’, waarmee radiozender Studio Brussel op zoek ging naar nieuw jong talent, heeft de acht finalisten bekendgemaakt. Zij gaan door naar de laatste fase van de wedstrijd.

Gedurende twintig weken kregen jonge bands en muzikanten de kans om zich te bewijzen tijdens het radioprogramma ‘Select’ op Studio Brussel. De kandidaten, die door een zelf samengestelde jury uitgekozen werden, mochten er live optreden. Daarnaast kregen ze een platform in het jongerenprogramma ‘Magazinski’ op OP12.

Uit de twintig deelnemers heeft de jury nu acht finalisten geselecteerd. Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april kunnen Studio Brussel-luisteraars via de website stemmen op hun favoriete talent. Elke luisteraar heeft recht op één stem. De drie bands met de meeste voorkeursstemmen worden gekroond tot ‘De Nieuwe Lichting’. De winnaars worden op vrijdag 12 april om 19 uur live bekendgemaakt op Studio Brussel en Canvas. Zij mogen nog een laatste keer het beste van zichzelf geven tijdens een liveshow in de AB op zondag 14 april.

Hier zijn alvast de acht finalisten waarop u volgende week massaal kan stemmen.

1. HEAR! HEAR! (A CHEER) – Little Bits (Little Nips)
2. KALISTO BAY – Broken Clocks
3. RHINOS ARE PEOPLE TOO – Pelkuri
4. ROSELIEN – A Voice
5. SOLDIER’S HEART – African Fire
6. TEMPOGEIST (feat. Lisa Dank) – Romeo
7. THE GREATEST HANDSHAKE – Ready For A Collision
8. TOUT VA BIEN – Tall

Om de talenten nog eens te beluisteren, kan u terecht op de website van Studio Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content